De tehuizen


Dar Ul Sukun.
Opvang voor gehandicapte jongens en meisjes in Karachi. Het nieuwe gebouw van Dar Ul Sukun werd geopend in februari 2018. Een prachtig gebouw! De opvangcapaciteit van Dar Ul Sukun is door de nieuwbouw gestegen naar 400 gehandicapte kinderen.

Het karakteristieke oude Dar Ul Sukun, de “annex building” en de personeelsappartementen werden gesloopt. Het nieuwe gebouw heeft een basement en 3 verdiepingen. Een herinnering aan “Old DUS” is architectonisch te vinden in de ronde hoek van het gebouw en in de roze kleur van de gevelbekleding. Het gebouw is (rolstoel) toegankelijk via twee ingangen. Uiteraard hangt in de centrale hal een groot portret van zr. Truus Lemmens. Op een grote plaquette in de hal worden alle sponsors van het gebouw met naam genoemd. 
Begane grond: centrale hal, administratie, kantoortuin, twee grote slaapzalen voor kleine kinderen, een grote keuken en een goed geoutilleerd medical department met 7 bedden en 4 medewerkers. 
Eerste verdieping is geheel in gebruik voor rehabilitatie. Fysiotherapie, activiteitenbegeleiding en schoolse activiteiten en snoozle room. 
Bovenste verdieping: slaapzalen voor de boys uit Lemmens Home.
Bovenop de bovenste verdieping: een gastenverblijf en een laundry.
Basement: garage, auditorium en een magazijn van zeer grote afmetingen. Een grote ondergrondse watertank functioneert om bij hevige regen het water op te vangen en om de beplanting rond de gebouwen van water te voorzien.

HET HOCKEYGEBOUW.
Dit gebouw is ingrijpend verbouwd. Op de begane grond heeft sr. Ruth nu een grote leefruimte, slaapruimte, gastenverblijven, een moderne keuken, en een aantal “store rooms”. Er is een slaapzaal omgebouwd tot “chapel” (100 zitplaatsen). Alamin heeft er een woonruimte. Op de benedenverdieping worden de kleinste kinderen verzorgd. Daarboven 2 verdiepingen met meisjes. Op het dak is een slaapzaal voor jongens (Kojak o.a.)

 

Lemmens Home.
Opvang voor weesmeisjes in Karachi. Hier wonen 50 weesmeisjes;

 

 

Dug Out.
Opvang voor kansarme bejaarden in Karachi. Een tehuis met 250 bejaarden. In 1983 stichtte zr. Lemmens een tehuis voor kansarme bejaarden (Peace Haven). In 2014 werd dit sterk verouderde gebouw vervangen door een nieuw gebouw: Dug Out;

 

 

Dependance.
Opvang voor gehandicapte jongens in Karachi. Hier verblijven 50 gehandicapte jongens met beperkingen. Er is een grote bloemen- en groentetuin waar kinderen van Dar Ul Sukun kunnen helpen;

 

 

Quetta.
Opvang voor kansarme jongens in Quetta (Baluchistan). Hier worden 25 kansarme jongens opgevangen;